Omtänksamma människor

Igår kväll när hela familjen klev ur bilen vid ICA, så kom det fram en helt okänd människa till mig och frågade hur det gick med pojken! "WOW!" tänkte jag, folk bryr sig!!
Sen på kvällen var jag o sambon (sonen i tryggt förvar hos mormor) på en tillställning i Österby då en "bekant" (våra barn är födda på samma dag) gjorde samma sak....... Jag kan tänka mig att det blev en aning traumatiskt även för dem. Jag tror de också fick se allt blod som pumpade ur min lille son. Men det såg definitivt värre ut än vad det var! Det finns inte en tillstymmelse till "sjuk" på honom. Han är precis som vanligt!
Men det är inte jag! Jag hör mig själv hela tiden tjata på stackar´n att han inte ska göra det och han ska inte klättra bla bla.
Jag har blivit lite av en Hönsmamma!



Trauma!

Det blev en traumatisk dag!
Sonen ramlade på någotvis och slog hål i pannan..... Jag var inte riktigt med om vad som hände, jag hörde mamma ropa att jag skulle ta honom och vänder mig då om o ser att han är blodig i ansiktet. Fort fram o kollar och ser då att det bara blir värre och att det nu pulserar blod..... Ingenting hade jag att trycka med så det fick bli min hand. Jag ropade åt syrran att jag behövde papper, hon rotade fram våtservetter och mamma kommer springandes med vanliga servetter.
När jag lyfter på handen så sprutar det blod om ungen. "Helvete" tänkte jag!!! Varpå syrran springer o kollar om det finns tryckförband.........."ja" men långt borta från där vi stog.
Så jag bär honom och mamma trycker så gott det går. När vi kommer fram så har det stillat sig lite och jag ser hur såret ser ut. Det var en spricka på drygt 2 cm och djup!
Så det var bara till att åka till akuten så dem fick kolla på det. Mycket riktigt så slutade det med 3 stygn i den lilla pannan!!!
4 år och redan märkt!!



Jag är så glad!

Måste bara dela med mig av min glädje!
Jag ställde mig på vågen alldeles nyss......den visade -4,4 igen!!
Jag trodde att hoppet var ute med mig eftersom det inte hände någonting, men nu så!!

                                                 



Ny mobil

Japp! Jag ledsnade på min "gamla" som levde sitt eget liv. När man stoppade i laddaren så stängdes den av........ Så den har blivit kasserad och ersatts med en "tjejig" telefon! Jag är supernöjd med den och kan rekomendera den om det är någon som är ute efter en ny. Den finns inte bara i rosa :) utan också i rött!

Skitsnygg, eller hur!
                      

Jag har precis "ätit" frukost (en supergod choklad-shake) och ska väl springa genom duschen en sväng.
Sen blir det marknad med diverse "barn-kul" i Österby, så vi ska ner och titta lite.
Sen måste vi bara titta och heja på svärfar som ska vara med i den årliga Roddstafetten. Det ska bli kul!

Ikväll har jag frivilligt erbjudit mig att vara chafför i Gävle, det är cruising där ikväll. Så jag vet vad jag har att göra! Det blir väl antagligen en lite vila på dan så man orkar med kvällen/natten!

Hoppas ni får en bra dag!



Kö på FK!!

Eftersom det bara är två veckor kvar till operationen (iiiih.....känns overkligt) så är det ju en del som ska fixas.
Jag har fixat med csn och tagit "studieuppehåll" i fem veckor, eftersom jag egentligen skulle haft praktik, men skjuter fram den i stället. Sen skulle jag ringa försäkringskassan och kolla med dem hur ekonomin går ihop under tiden jag är sjukskriven. Jag behövde bara höra hur många det var som stod i kö.......95 stycken!!!! Jag slängde på luren!!
Jag antar att det är många föräldrar som ringer nu eftersom det är penningar på väg in.

Annars är det ganska lugnt! Jag jobbar lite med helgdagar (öööh tänker ni nog). Jag skriver lite mer ingående hur några av dem ser ut, vad vi gör för att fira dem osv. Ganska intressant faktiskt! Det var ju trots allt i grundskolan som religionen fanns på schemat sist! Så jag börjar känna mig lite kristen :)

Nu ska jag umgås och frisera syrran och hennes pojke.

pö  v  ujvyu,kigbvrfd  zx-fdbä, å påöö (min systerson klottrar lite)

Ha d!



Bra gjort!!

Jag läste precis Kissies blogg och jag säger bara det!! Vad trodde hon?!?
Är man sjutton år har man ingenting på en bar/klubb att göra. Jag förstår att hon blev arg, men samtidigt så har hon inte åldern inne och så är det för alla midreåriga.
Man kan ju alltså börja fundera varför hon skriver sånna saker. Är det enbart för publiciteten eller är hon bara dum?

Jag kunde inte låta bli att irritera mig på henne!



Då var det igång!

Nu är det till att köra hårt den här veckan och 2 till. Sen ska alla utom jag ut på praktik, för jag tar mitt pick o pack till sjukhuset och förvandlingen till "Nya Lee".
Det känns lite tokigt att missa praktiken när alla andra gör den, men jag kommer få ta igen den efter terminens slut. Vilket med andra ord gör att jag inte kan kalla mig för uska förrän nästa år.....
Sen messade svärmor idag, hon kom på att vi har biljetter till Joe Labero 20 september. Typiskt!!! Jag är med all säkerhet kvar på sjukhuset då, om inte annat är jag nog trött och så efter omställningen. Så det blir nog någon annan glad själ som får överta min biljett.

Ja, mer då! Jo jag sliter på med min flytkost, fast ett annat märke som är laktosreducerad. Den funkar mycket bättre.
För att orka med skolan har jag bytt ut alla mål utom middagen till flyt och det känns bra. Saken är den att jag inte minskar i vikt och det är ju det jag vill göra!
Folk har frågat mig om jag har gått ner, så det har i alla fall gett något resultat (utom på vågen) och det tycker jag är skumt!
Det ska bli spännande att träffa dietisten på tisdag och höra vad hon säger :)

Idag blir det till att plugga lite, sen blir vi bjudna på mat hos "svärmormor". Det är alltid lika kul att äta hos henne för hon gör så grymt god husmanskost *mums. Fast jag håller ju igen lite nu för tiden, men det ska nog gå bra!

Åter till pluggandet!



Vilken lättnad!

Jag pratade med min läkare på överviktsenheten nu på kvällen. Han tyckte inte att det lät så bra med min mage, så jag får sluta med modifast (tack o lov)
Så nu är det bara att hårdbanta! Han vill att jag ska gå ner i vikt ändå och jag har 3 veckor på mig!
Tänkte att jag ska prova någon av de andra ersättningarna som finns o se om min mage klarar dem.
Då tänkte jag ersätta i alla fall 2 mål mat om dagen, kanske 3, maggen bestämmer.
Så nu på kvällen har jag fått äta och det var himelskt gott! Det värsta är att jag säkert går upp dem där 4 kilona igen, men det är att ta till hårdhanskarna!!

Me GO!!!



-4,4 kg!!!

Det är ju helt otroligt!! Jag har minskat 4,4 kg på bara 2 dagar!!! Det kan ju inte vara sant! Men det måste det ju vara eftersom jag väger mig på samma våg! Fast det är ju inte konstigt när man endast ska få i sig ca 1000 kalorier/dag. Nu får ju inte jag det, eftersom det vill gärna komma ut lika fort igen!
Jag har ialla fall fått kontakt med dietisten och väntar på att hon ska ringa upp igen, så får vi se vad som händer.
Men jag känner att det lutar åt att jag hoppar av den här studien. Jag tänker på skolan o allt som ska fixas. Det tror jag inte att jag kommer göra om jag fortsätter, man kan ju lugnt säga att jag tappar koncentrationen.
Jag var med en kompis till Uppsala idag och jag sa som det var och hur jag kände mig. Hon var nog lite orolig för hon frågade flera gånger om jag var ok :) Jag krockade iaf inte!!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe i väntan på att dietisten ska ringa.



Jag är så trött!!

Det här var inte kul!! Jag skulle kunna gå isäng på en gång och inte vakna förrän på måndag morgon!
Jag är helt slut!! Men det är nog inte så konstigt!
Vanliga biverkningar på Modifast är just trötthet och jag som inte får behålla någonting..... Jag är trött pga näringsbrist helt enkelt!
Jag har fortfarande inte fått något svar från dietisten så det blir till att slurpa och springa på toaletten ett tag till. Grrrr!!!



2:a dagen

Jag kämpar på med min flytande kost!
Det som är jobbigast just nu är att magen krånglar, det hinner knappt ner innan det är ute igen!
Så kan det ju inte fortsätta, då slutar det med att Lissan blir däckad av brister! Så jag har mailat min dietist om det verkligen ska vara så, eller om det möjligtvis kan vara laktos jag inte klarar!
Så nu väntar jag på svar......... o det är en evig väntan, för jag börjar bli väldigt trött.......

Ha en bra dag!



Modifast

Det här var det värsta jag har varit med om.
Det är första dagen med dieten och jag håller på att gå under! Inte pga av hunger utan för att jag får kväljningar av skiten!
Jag fixar deffinitivt inte vaniljsmaken, den åkte i slasken. Efter det var det kört.........det gick inte med någon annan smak sen!

Jag blir så besviken!! Jag tänker ge det några dagar till (tills jag är helt slut) sen får vi se!
Den här dieten är mjölkbaserad och jag dricker inte mjölk, annat än i kaffet (som jag inte får göra nu). Därför undrar jag om det kan vara så att jag är lite laktosintollerant......
 Nu ska jag pina i mig en och försöka ta mig till affären för att köpa Loka och hundmat.



Ha! Det kommer inte gå!

Jag är så förbannad på mig själv! Jag rökte en cigg igår....... *grrrr
Jag tror inte att det kommer gå vägen det där. Vad jag förstår så har mina nära o kära slagit vad om att jag inte kommer klara det, jag tror de känner mig bättre än vad jag gör!! Helt otroligt!

Idag började jag med "Modifast". Det ska jag klara!!! Men det tror jag blir enklare pga att jag har press från olika instanser på sjukhuset. Fast det är nästan så jag vill kräkas av dem *urk och då har jag bara smakat dem jag trodde jag skulle gilla mest (kaffe o choklad). Så till mellis ska jag tvinga i mig en vanilj tror jag.

Ja, nu ska jag nog färga håret så det försvinner lite mer tid av dessa 4 veckor som jag ska pinas med Modifast.....

Hoppas ni får en bättre dag än mig!



I´m a mess....

Nu har jag gett mig i i någonting som jag inte är säker på att jag ska fixa!
Jag har slutat röka!!
Inte nog med det så ska jag till sjukhuset imorgon och hämta mina måltidsersättningar. Så jag ska sluta äta också!!
Hmm..... hur ska det här sluta?!? Jag kommer nog vara singel de närmaste 4 veckorna, för "Miss Destiny" kommer förvandlas till "The witch"

                                                                 

Nu får ni hålla tummarna med mig, att jag ska fixa det här!!



Nyklippt

Så........ Nu är familjen nyklippta, alla utom jag.
Förra helgen började jag med hunden som såg ut som "Trassel-sudd", sen gick apparaten sönder så jag fick klippa sonen "för hand". Idag lagade jag apparaten så nu är sambon också nyfriserad, nu när det vankas födelsedag o allt!

Idag tänkte jag inte få så mycket gjort. Det blir väl film idag igen.
Imorgon ska jag pinas hos tandläkaren som ska skrapa tandsten *ajaj*
På fredag ska vi ta en tripp till Furuvik, det såg ju ut som att det skulle bli skapligt väder så det är bara att passa på! Sen får mitt lilla vilddjur träffa "kusinerna"och leka av sig lite innan det börjar bli dags att återgå till vardagen.

Vi höres



Gratis MakeUp

Ni som gillar smink kan göra som jag precis gjorde, bli medlem på GratisMakeUp.se
Man samlar poäng och får sen presentkort på Kicks! Skitbra!!

Klicka på länken :)



Busigt!

Äntligen har jag fått bort färgen från golvet. Jag fick ta till morakniven och skrapa bort den, för att sen skrubba med disksvampen. Det syns nästan ingenting längre.... Jag tror inte vi gör om misstaget att ställa färgburkar framme :)

Just nu står mina kära i dushen för att tvätta av sig allt bus. Vi har jagat, kört med traktorn (sonens lilla) i full fart och bara haft det kul.
Så nu blir det nog lite popcorn och en bra film, kanske The Happening :) Jag ger kritiken/rosorna imorgon!

                                                   

Sov gott mina vänner!



Smink

Jag har hittat en ny hobby!
Jag hittade den här tjejen på youtube och kan inte få nog av hennes tips. Hon är skitbra!
Det smink hon oftast använder sig av är Mac och BarryM.

Sen jag hittade henne har min sminkväska ökat i mängd och det är inte färdigt än.....
Jag väntar på att en liknande palett som den här ska finnas tillgänglig på Red Ginger Cosmetics.

                  

Ett roligt nöje!!



Denna målarfärg....

I det förra inlägget skrev jag om ett missöde min son orsakat. Det var inte roligt att få bort allt och det luktar lacknafta i hela huset fortfarande!
Igår skulle jag sätta upp nya fönsterlampor i sovrummet och upptäckte till min förskräckelse att busfröet sprang in dit för att gömma sig under sängen, med oljefärg på sig!! Det är stora fläckar på båda sidorna, en där han smet in och en där han gick ut...... Mitt nya fina golv!! Så idag blir det till att skrapa, i alla fall det som går *snyft

Annars blir det väl att försöka städa huset. Det vankas kalas i helgen för min sambo som fyller 26 år, visserligen på torsdag men det är enklast att ta det när de flesta är lediga.

Snart vankas det operation för min del. Självklart krockar det med min efterlängtade praktik på UAS, men jag tänker absolut inte skjuta upp det här. Mer än ett år av väntan har det blivit.
Jag får veta om jag kan behålla min plats på UAS när skolan börjar igen, för den är ändå 5 veckor och jag tvivlar på att jag kommer vara hemma så länge..... Så nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna till att jag får behålla platsen.

Sen kanske jag lägger in lite nya bilder på mitt nya fina sovrum och även sonens "Döskalle-inspirerade-rum". Han har valt det själv :)

Ha en bra dag!!



Lacknafta på golvet.....

Tänk om jag inte haft det tålamodet jag har!!! Tokig blev jag, men det är bara att bita ihop!
Min son tyckte att golvet i hallen inte var fint som det var, utan han tog en 2 liters burk mad oljefärg och skvimpade ut.......
Jag höll på att smälla av!! När han hörde att jag var på väg ut i hallen så sprang han upp på sitt rum, men det var bara att följa spåren i trappan.... Det fanns ingen annan lösning att gå lös med lacknafta och svamp. Sen var det bara att skrubba unge och kasta kläderna han hade på sig.

Inte nog med det, så var jag då precis på väg in i köket för att ta ut den goda pizzan vi skulle ha till middag. Den blev en aningen bränd, men det gick ganska bra ändå.......

Det är nog bäst att hålla sig i sängen resten av kvällen!

Ha d!



Nu drar jag....

.......till Glada Huddik!
Det ska bli riktigt skönt med lite miljöombyte. Det behövs lugn och ro nu efter en hård "jobbar-månad". Jag har alltid sagt att jag aldrig ska jobba heltid inom vården, men nu blev det så! Det har resulterat i få lediga dagar, jobb 3 helger i rad och långa pass! Inte nog med det så har min son hamnat på sidan om (känns det som). Vi har inte träffats så mycket den här månaden och det märks nu. Det är som att han är rädd att jag ska försvinna, det är oftast bara mamma som duger nu.
Men nu är det bara att njuta! Hela familjen är ledig i 2 veckor, jag och sonen till den 25:e.
Sen börjar allvaret igen! En termin till i skolan innan man kan kalla sig för undersköterska..... Längtar till den dagen jag kan börja jobba och tjäna storkovan (man kan ju alltid drömma om det)

Ha en jätteskön vecka, så hörs vi snart igen!

Kramisar



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!