Nu far vi!

Om en stund ska jag o sonen sätta oss på bussen som tar oss in till stan. Vi ska övernatta hos svärmor/farmor för att imorgon titta på forsränning och mysa av en champagnefrukost. Hur mysigt som helst ju!
Sen på kvällen blir det grillning och förhoppningsvis lite lek :) Ännu mysigare!

Monica: Jag har varit jätterädd om tavlan för jag har ju ärvt den, men jag hade inte en aning om att en släkting gjort den! En väldigt trevlig överraskning! Så nu kommer jag vara ännu mer försiktig om den!

Hoppas ni får en trevlig varlborg allihop!



Min altan i bilder!

Snart tror jag att projektet "Rädda min altan" kan vara klar! Det är lite småpyssel kvar, men det tar jag sen!
Det blev nya gardiner i stället för dem betsade, men en av dem hamnade faktiskt på väggen. Dock är jag inte riktigt nöjd med det, men jag är ju som jag är och kommer ändra och ha mig till förbannelse.
Så här ser det ut nu i alla fall:

                 
(skinnet på bänken passar ju inte riktigt in, men det ska bytas till en mörkare variant)

                 

                 
(jag är ganska nöjd med gardinerna faktiskt)

Nu ska jag natta sonen och sen lägga mig på soffan och bara må bra!



Gudarna måste vara tokiga.....

....som inte låter solen kika fram! Så det tar jag som att det är dags att städa insidan av huset!
Vi hörs sen!



Varför funkar det inte??

Innan jag åkte på Ljusparty som jag skrev om i förra inlägget, så publicerade jag det som vanligt. Men nu när jag kollar så ligger det inte där!! Då måste jag publicera igen och hur kul är det att läsa om vad jag gjorde för 4 timmar sen eller nåt!
Jaja! Nu ligger det där!
Jag blev i alla fall inte en krona fattigare av att gå på det partyt! Min sambo kommer jubla!
Sist jag var på party så kostade det 600:- och då var det Tupperware. Men å andra sidan är dem grejerna livstids garanterade, vilket då inte ljus är :) Lite bra affärer kan jag göra!!

Nu ska jag göra mig redo för sängen och bara mysa i mitt sovrum som min sambo städade idag (ahaa.....ni hörde rätt) Rättare sagt så städade han hela övervåningen!! Så imorgon är det jag som tar nedervåningen och skurar bort allt som dragits in idag :)

Nattinatt!



Vårkänslor!

Nu är våren här på riktigt! I alla fall om man tittar på min altan. Nu har jag målat möblerna vita, skurat både den inglasade och öppna altanen och sen inrett lite! Det som är högst upp på listan nu är att inhandla mer bets till gardinerna. Jag har ju bara målat en och tyvärr så orkade varken jag eller R gå in på Coop i lördags o handla det. Men ni ska veta att vi letade på alla andra affärer vi var in på men det var ingen som hade den sorten jag skulle ha. Så det får bli nästa gång jag besöker stora staden.
Jag o sonen har till och med invigt våra fina möbler med att äta middag vid dem. Hur mysigt som helst! Jag ska fixa lite bilder när det är helt klart, men jag tror att vi kommer stortrivas i dem nya färgerna :)

Nu ska jag gå o tvätta mig en aning för att sen åka och handla frukost och vidare till lillasyster på Ljusparty!
Ha en fortsatt trevlig kväll!



Shopoholic??

Mmm....jag tror jag är sån ibland! Det märks speciellt när humöret inte är på topp, då brukar det ryka pengar! Så idag ska vi till stan! Fast det är inte mina pengar som ryker :)

Jenny: Fotograferade gjorde dem i Östhammar på en gång, så vi får se hur hon tänker göra. Hon hade en aning aggressioner när hon kom hem igen (med ett ansikte som såg ut som det hade varit med om en runda med Ali)

Emelie: Hon lär ju snart skaffa klippkort på akuten :) Det ena hinner ju bara läka innan det är dags för nästa. Hennes far ville låsa in henne i källaren, men då får hon väl nån livshotande sjukdom av dem där vidriga spindlarna där nere :) Hon har det inte lätt, systra mi!



Anmäla kanske?

Nu på eftermiddagen blev min syster biten av en hund, i ansiktet av alla ställen!! Hon var väl inte på något sätt hotande mot den. Hon hade suttit på marken och gullat och klappat den när hon skulle resa sig upp och PANG!!!
Fy f'n vad hon såg ut! Ett stort jack mellan ögonen (som fick sys) och fler små i tinnigen och pannan.
Ja, hunden då!? Den hade tydligen inte haft en bra uppväxt med mycket våld, så då kan det ju inte riktigt vara hundens fel. Eller? Jag tycker inte det!
Men om man ska hårddra det hela så tycker jag att man borde gå den rätta vägen och anmäla, så det inte händer igen! Hunden är ju helt klart inte psykiskt stabil. Nu var det inte ägaren som hade den, utan det var en som var hundvakt (om jag förstod det hela rätt).
Jag kan ju inte låta bli att tänka på att kunde varit lillkillen William som råkat ut för det! Hemska tanke!
Hade det varit min hund så hade jag nog tagit bort honom...... Jag skulle inte känna mig trygg, speciellt inte med ett barn i huset!

Nej, nu ska jag göra nåt annat än att sitta här vid datorn o babbla!
Ha en skön och VARM helg!!



Otålig!!

Min son är så härlig och hjälpsam just nu :)
Han fick gå med i en filmklubb och fick då köpa 5 filmer, betala för en. Det första han sagt dem senaste mornarna är: "Mamma, tror du filmerna kommer idag?" Sen så fort postbilen varit här springer han ut i strumplästena och hämtar posten! Hittils har han kommit tillbaka med en besviken min och massa tidningar/brev.....
Men kanske idag.......
                                        



Frisör-rocken på

Idag har jag friserat mitt lilla busfrö till son. För att han skulle orka pinas igenom plågan så placerade jag stolen framför tv:n..... Det gick bättre än väntat! Sen fick jag en till bokning i helgen, då är det svågern som vill bli vårfin. Så det är bara att ladda maskinen.
Synd att det inte är någon annan i familjen som kan klippa, så jag kan få en gratis ny frisyr! Å andra sidan så gör det ju inget om det kostar lite eftersom det bara är jag som går till en riktig frisör!

Ikväll blir det mera jobb. Då är det sista passet som jag går "dubbelt". Man ska tydligen gå dubbelt minst 50 timmar och jag lyckas få ihop 50,5 timmar :) Inte illa!!
Sen kommer det bli mer dubbelgång för min del. Jag ska jobba lite extra på ett annat stället också eftersom det är meningen att jag ska jobba 50% på stället jag är nu, så behövs det! Det ska bli kul!
Nu ska jag fortsätta mitt lite sporadiska städförsök.... Det är ju skönt att få lite renare till helgen! Speciellt eftersom det är barnfritt här på lördagkväll då farmor o farfar vill rå om lillkillen över natten. Vad ska en mamma o pappa hitta på då?
Det får tiden utvisa!



Lite nytt i trädgården

Nu ä det ju som bekant vår och ja får sån odlar-lust så det står härliga till!
Jag har precis lagt in en beställning på diverse växter som skulle passa bra i min trädgård! Jag var ute efter en vit höstflox, men jag tror inte jag kan komma närmare än med den här:
                           

Sen blev det massa annat också som jag ska plantera i en rabatt som ska få sig en "extreme makeover"
Nu kan jag knappt bärga mig till jag får sätta spaden i jorden och få ner dem :)

Nej, nu ska jag fixa klart dagens middag så jag kan åka och jobba sen!
Ha en bra dag!



Perfekta presenten!!

Jag har precis köpt biljetter till "Walking with dinosaurs". En bättre 5-års present till min son kan man inte hitta!! Han är väldigt mycket för "katalogisaurier" (som han säger)! Han har en bok med massa dinosaurier och alla dinosarier heter just så eftersom dem finns i en katalog :)
I Thailand ville han köpa massor av dinosaurier och här hemma har han en del redan! Så det här kommer bli kul! Om inte så vet jag att vi kommer ha en nöjd och glad 5-åring i oktober (fast han fyller år i juni)



Jag har problem!

Jag har ju som sagt gått med på att klippa mig (min egen djävul som bestämt det) men här hemma finns det inte någon frisör jag vill gå till! Antingen är dem för gamla (vill ju inte få en tantfrisyr) eller så är dem barnlediga! Jag som hade hittat en toppen-frisör, så går hon och skaffar barn!! Hrm!
Jag har gått till Olssons på Gränby och dem gillar jag, men inte deras priser!! Jag kan få samma jobb här hemma för halva priset..... Det känns ju lite surt! Men jag får nog krypa till korset om jag ska få det som jag vill! Sen har dem dropp-in och det är ju perfekt!
Nu ska jag bara hitta en ledig dag att åka till stan och fixa risbusken! (Tycker du att det behövs Kim?) :D

Nu ska jag klä på mig för att gå ut och kratta tror jag!
Ha en skön söndag mina vänner!!



Det går undan!

Man hinner ju knappt vakna innan dagen är slut!
I och för sig har jag jobbat idag, man jag var ju hemma strax efter 4 så lite borde jag hunnit med. Men icke!
Snart ska jag bänka mig framför tv:n med sonen och titta på Robinson, sen är det ju i princip bara sängen kvar....
Imorgon är jag ledig och då ska jag försöka hinna kratta klart gården innan R kommer hem från jobbet. Då ska vi till svärisarna och elda av en åker. Det är ju bara 5 år sedan vi gjorde det sist. Anledningen till att jag minns det är för att jag var gravid :)
Nej, nu ska jag bänka mig!



Jag får nog ge mig.....

Insikten är inte så rolig alla gånger! Jag måste klippa mig!! Jag kan inte se ut så här längre...... Men som alla andra har, så har även jag motgångar!
Fast jag fick en trevlig överraskning för en stund sedan! Jag är faktiskt ledig sista april :) Fast det hade inte gjort nåt om jag jobbat för det är ju en helt vanlig dag egentligen! Det är en liten bonus!

Nu ska jag jaga ut sonen ur duschen så jag kan ställa mig där i stället! Vi är lite smutsiga efter dagens arbete i trädgården!



Lite ledigt i alla fall!

Jag hämtade mitt schema igår och var faktiskt ganska nöjd med det! Förutom att jag fick jobba sista april, första maj, midsommarafton och hela Eldfest helgen..... Det kanske är så det ska vara när man är ny på jobbet! Men en lite missnöjd Lissan ringde och fixade så jag fick ledigt första maj i alla fall! Så nu är jag helnöjd med mitt liv och schemat!
Lite märkligt bara att man jobbar 50% och lyckas få alla "partyhelger" :) Men hon som gjorde schemat var inte omöjlig och det tackar jag för :)

Idag tänkte jag försöka göra massa nytta! Jag ska måla trädgårdsmöblerna en andra gång, röja på altanen, flytta bort frysen (som står just på altanen, en aning ivägen), dammsuga, kratta det sista som är kvar på tomten..... Hmm, det här låter ju som att jag definitivt inte har tid att sitta här o blogga!

Ha en bra helg mina vänner!



Slitet kan man säga!!

Jag har precis insett att mitt hår inte är att leka med just nu! För det första så plattar jag det nästan varje dag (hmm....) sen har ju operationen gjort att jag tappar hutlösa mängder hår varje dag. Det känns om man säger så! Jag har alltid haft tjockt och bra kvalité på håret, men nu ser det rent ut sagt för j*vligt ut!
Det enda som skulle göra att det ser skapligt ut igen vore att klippa av mig det! Men jag vägrar!!!
Nu har jag äntligen lyckats spara ut det efter att ha haft en "kort" period....så det får vara!
Så ser ni någon med mössa och några tunna tesar sticker ut under den i sommar, så är det jag!

                  



Jaha!

Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Jag är i full gång med introduktionen på mitt nya jobb som personlig assistent. Ett jobb som inte låg på prio1 listan, men det är faktiskt kul! Det är lite annorlunda mot det förra assistent jobbet jag hade. Det är mer fart och rutiner, vilket passar mig ganska bra! Så det kommer gå bra!

Igår fick jag för mig att elda av jordkällar-kullen och det började ju bra! R försökte hjälpa till men det slutade med att min fina enbuske stod i brand! Så nu är det bara några kolbitar som sticker upp ur jorden! Nu har jag i alla fall anledning att göra om och köpa lite nya växter till den delen av trädgården.
Ja, som sagt en ganska händelselös tid i mitt liv :)



Ett ryck igen.....

....ett sånt där som jag kan få ibland! Jag tyckte inte att färgen på utemöblerna passade riktigt, så nu har jag målat dem vita :)
Jag vet.....jag är lite konstig, men jag gillar det!
Sen ska jag måla gardinerna också! (Hmm....nu får hon väl ändå ge sig, tänker ni) men det går faktiskt! Dem är av bambu så det kommer gå hur bra som helst! Just nu är dem naturfärgade och jag funderar på att betsa dem svart-bruna. Vitt och svart-brunt är vad min altan kommer ha som grund. Kanske att det blir ett golv lagt där i sommar också. Det är så mycket lättare att städa istället för dem där förbannade inpregnerade brädorna! Inte är det så kul om det ramlar ner något i springorna heller, för katterna använder marken under altanen som kattlåda :)
Ja, det är mitt nya projekt! Nästa blir nog att måla om i köket!

Projektet nu är att få sonen att sova och vänta på moster som ska hämta alla hennes tre gulliga hundar. Vi blev tvugna att rycka ut som hundvakt, för hon sitter fast på E4:an (haha....jag känner igen det där)

Ha det!!



Vilket kaos!!

Jag är nyss hemkommen från Hudiksvall och resan tog 1.5 timm längre än vad den brukar göra! De var ju inte bara vi som skulle söderut om man säger så! Men man kan ju börja fundera hur folk tänker. Det där med 2 filer och sen 1, är ju en bra idé i olycksfalls-syfte, men inte när det är mycket trafik!
Det gick väl 10km/h där det var en fil, sen när det blev två så skulle ju alla köra om och gissa vad som händer?? Det blir tvärnit för dem ska ju in i ledet igen när det övergår till en fil........SUCK!!! Tillslut la vi oss i den ena och blockerade så ingen kom om (säkert populärt).... Men, vad ska man göra?? Nu är vi i alla fall hemma i vårt 17-gradiga hus och jag funderar på om jag ska gå och försöka få upp värmen i sängen!
Imorgon tänkte jag berätta om hur min påskhelg har varit!

Ha det bra så länge!




Andra tankar

Nu har jag packat mina och sonens kläder, som vanligt så ser det ut som vi minst ska vara borta i 1 månad :) Men det är slaskigt ute och jag känner min son så det kommer gå åt kläder! Jag har ialla fall klämt ner alla våra saker i en och samma väska den här gången! Även om den är stor!
Det ska bli skönt att komma iväg, slippa tänka på Willy som inte finns i vårt hem längre. Syster ska pyssla om dem andra kissarna när vi är borta, vad skulle jag göra utan henne! I tisdags när Willy gick bort så var hon så go och stannade här med oss, som stöd! Evigt tacksam!

Nej nu ska jag packa ner alla mina mediciner som jag packats på! Det blir ju lite brister i kroppen när man gjort en gastric bypass, så det får jag leva med!

Hoppas ni får en skön ledighet och en Glad Påsk! Jag ska ta med datorn till stugan och kolla om mitt mobila bredband funkar bättre där än här hemma. Så kanske att ni hör av mig i helgen!

                            

Undrar vad jag får i mitt påskägg?



Uppmuntran i garderoben

Det låg en liten överraskning i brevlådan idag och gissa om jag behövde det!
Den här otroligt snygga klänningen kom i precis rättan tid :)

                 

Hmm.....klädkontot stiger ganska mycket, men jag kan ju inte gå naken!!



En grå dag, både ute och inne

Jag önskar att jag inte vore så fäst vid mina djur! Det blir ju så fruktansvärt jobbigt när sånt här händer! Jag somnade gråtande och vaknade också så! Vissa kan nog inte förstå min reaktion, men "Bebis" och alla dem andra är ju som familjemedlemmar. Alla är speciella på sitt sätt! Bebis som bet i näsan när han var tulig, Texas som är större än vissa hundar och är bossen i hushållet, Spike är nog den tuligaste när det väl gäller och han låter fortfarande som en kattunge när han jamar. Sen har vi Tiquila som har legat på en skör tråd ett tag pga att hennes kattlåda är hela huset, men väldigt tulig och trampar in klorna så långt i benet det bara går! Dem här tre är släkt. 3 generationer har vi lyckats med!
Jag bävar för den dagen när det är dags för Dimon att fara iväg till hundhimlen. Han blir 4 år i maj och är en stor hund, så han kanske redan har levt halva sitt liv!
                   
Nu tror jag vi bestämt att vi inte ska skaffa fler katter. Annars är ju jag den som gärna vill hjälpa katter i nöd, men nu får det vara slut på det! Jag är nog för känslig!
Idag ska Bebis få komma ner i jorden bland alla dem andra vännerna. Jag tror jag ska göra nån fin plantering där dem ligger, det är dem värda! (jag vet att man inte får gräva ner dem, men det är min tomt, så det så)
Annars ska jag försöka tänka på annat och baka lite till min morfar som fyller år i helgen. Vi åker till Hudiksvall imorgon för att fira, men det blir ju lite speciellt det också. Det är första gången vi åker upp sen mormor dog, morfars första födelsedag utan henne. Får se hur det går!

Nej, nu ska jag fixa lite frukost innan det är dags att gräva lite!



Tårarna bara rinner....

Min lilla "bebis" är borta för alltid!!
                 

Hans namn var Willy, men när jag ropade på honom så lyssnade han bara på "Bebis". Han var vår yngsta katt och min kelgris. Ofta var han så kelig att han inte visste var han skulle ta vägen, så han bet mig i näsan eller handen.
Vem ska nu ligga på mitt bröst om nätterna? Vem ska jag säga "Bebis" till? Varför skulle han springa över vägen just när bilen kom? Jag vill vara arg! Men jag kan inte skylla på någon.... Varför min Bebis??



Påskpynt och trädgårdsfix

Nu på morgonen hade vi ett planerat strömavbrott och det hade jag glömt bort så klart! Rackarns!! Som tur var så fanns det vatten kvar i rören och mamma har ett gaskök hemma som jag lånande till mitt "jag-funkar-inte-utan-mitt-morgonkaffe"
Sonen fick sitt livs chock när strömmen stängdes av, för han satt som alla andra mornar och spelade sitt förbannade tv-spel! (jag har försökt gömma dosan, men han är slug)
Så förmiddagen tillbringade vi med att gå ut i skogen för att ta björkris som vi pyntade med fjädrar. Sen passade jag på att klippa ner rosorna som börjar spricka.... Ena sidan av trädgården är istäckt edan den andra blommar för fullt! Otroligt!
Nu ska jag o sonen ta och titta på "Skattkammar planeten" och ha en mysig eftermiddag!

Ha en bra dag!




Det var den helgen det!

Men vad fort det går det nu! Det står ju inte på förrän sommaren är här!
Det enda som jag inte tycker går fort är snösmältningen på gården.......jag vill ju börja vårstäda men det går fortfarande att åka skridskor på gräsmattan! Så jag får snällt stå bredvid och vänta.....
Helgen har bestått av jobb och städ. Sen fick jag plåstra o min lillasyster som olyckligt brände ena handen när hon våreldade. Det såg inte så bra ut..... Jag ska nog ta en titt idag igen!
Ikväll ska jag börja gå dubbelt på mitt nya jobb. Det ska bli kul! Men om jag ska vara ärlig så är det int så kul att vara ny längre! Först hade jag ju 3 praktiker under utbildningen, sen hemtjänst och nu det här. Det blir en del på dryga 1,5 år. Men nu får det räcka!!! Så jag hoppas att det är den rätta vägen jag går nu!

Nej nu ska jag umgås med sonen innan det är dags att jobba.
Ha en bra början på veckan!




Våren är häääär......

.......och det firar jag med att slava inomhus med dammsugaren i högsta hugg! Jag har städat, tvättat fönster, bytt gardiner, strykit soff-klädsel...... Mmm, vad jag har njutit av den här dagen! Anar ni lite ironi!
Min kära sambo försökte skoja till det idag, med att säga " Nu vet jag varför du springer med dammsugaren mellan benen! Du övar till på torsdag då det är dags för kvasten! Hö hö hö!!" Han är så otroligt rolig :) Hmm....ironisk igen!
Nu ska jag gå och fortsätta vara så där tjurskallig som jag kan vara ibland..... Med all rätt!!



Men nu då!!

Jag kom precis hem från ett möte med en av mina chefer och det ser ut som att jag kan förvänta mig en fast anställning. Det är "bara" ett godkännande som behövs! Jippi!! Äntligen! Det verkar som att den tunga och krävande utbildningen gett resultat!
Jag känner mig otroligt lättad men samtidigt känns det vemodigt, för jag måste ju så klart meddela den andra chefen att jag inte kan jobba hos dem i sommar. Men det gör jag inte förrän jag har "träffat det nya" jobbet.
Så nu ska jag fira med att sortera högar av ren tvätt och golvstäd!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!