Det här var jobbigt!

I natt hade jag konstiga saker för mig! Jag vaknade hela tiden och tittade så täcket var rakt och fint, det skulle vara pressat. Jag skrattade för mig själv i morse när jag mindes vad jag pysslade med. Saken är den att jag hade nästan 40 graders feber och jag yrar alltid när jag har hög temp.
Jag var helt säker på att jag fått svalginflammation och mycket riktigt! Jag har streptokocker i halsen.... Så jag fick penicillin, alldeles lagom till "Eastcoasters Roselaws" årsfest imorgon. Så det blir till att vara nykter och städad. Jag har inte riktigt bestämt om jag verkligen ska gå, men det är synd att kasta pengarna i sjön eftersom det redan är betalt.
Nu ska jag göra nåt som jag gjort mest hela dan, sova!
                                        image26

Natti natt



Vad är det här?

Jag har varit väldigt slarvig med bloggandet nu! Men jag har varit helt färdig när jag kommer hem om dagarna. Jag skulle kunna tänka mig att det är lokalen som jag håller till i som är den stora boven! Jag trivs bra på min praktik i alla fall, men jag hade inte skrikigt rakt ut om jag hade fått prova på nåt nytt! Det känns som att jag skulle vilja utforska mina "rättigheter" lite mer och inte praktisera med utvecklingsstörda, som jag för övrigt har jobbat med i 9 år..... Det är nästan komiskt!
Imorgon ska jag vara hemma och kurera mig. Lilla Lee har fått svalginflammation, så hon tänker aldrig någonsin vara frisk. Gissa om jag längtar till sommaren, då brukar vi klara oss!

Idag har jag varit och fått domen! Jag ska in på en så kallad "utredningsdag", sen får jag veta om jag får göra en GBP. Men det såg ljust ut tyckte läkaren som jag träffade idag! Så nu är det bara till att vänta igen! Men den som väntar på nåt gott......

Natti natt!



VC, akuten och till slut Jula!

Vilken dag! Jag har inte gjort annat än att sitta i bilen idag!
Imorse var jag med Hampus till VC, för att kolla om han hade öroninflammation igen och undersöka de märkliga utslagen på ryggen. Det gick bra! Fin i öronen och utslagen ska inte bli värre (kan vara scharlakansfeber).
När vi är på väg hem ringer jag till Robban för rapport, men han svarar inte. Efter en stund ringer han upp och låter helt gråtfärdig! När jag ringde första gången så blev han okoncentrerad på jobbet och jobbarkompisen, så han lyckades få en balk över foten..... Han trodde själv att foten var krossad! Tack och lov hade han stålhätta i skorna!
Jag hoppade in i bilen igen och iväg till Östhammar och akuten där! Han som skjutsade Robban kom precis ut för en rökpaus när jag kom, så jag fick veta vad som hade hänt! Min älskling såg så ämlig ut där han låg på britsen.
Nu hade han sån tur att det "bara" blev mjukdels skador, mycket tack vare stålhättan!
När vi var klara med röntgen och allt så kom jag på att vi inte inhandlat presenten till svågern som har 30-års kalas imorgon, så det var bara att styra kosan till Uppsala och fixa det!

Så nu ska jag gå till grannen och få lite mat i magen, kanske en lugn stund utan att behöva fara land och rike runt!

Ha en skön kväll!



Nu ska det målas väggkoncept!

Jag kikade lite på "Roomservice" ikväll. De har nu lyckats få griller i huvudet på mig! Jag har suttit och kollat på nätet efter mönster som skulle kunna passa i mitt hem. Jag hittade en jättebra sida (schablononline.se) där jag fick massor av ideer!
Jag tänker måla den här bilden på fri hand i trapphuset. Ååå, vad spännande! Jag vill börja nu på en gång!!
Blir det inte bra så är det bara till att måla över! Det är det bästa med att ha målade väggar :)

Bilden till höger kommer vara i trapphuset och den till vänster blir på en av väggarna i hallen. Förhoppningsvis blir det bra, så ni får se resultatet :) Wish me luck!




Inflammation igen.....

Idag har det inte hänt mycket! Jag har dammsugit och röjt lite efter min käre son, kollat på film, stekt pannkakor, pratat med VC för Hampus har feber igen (lite kladdigt i hans öra) så han ska dit imorgon för en koll i öronen. Det är ju ett litet öronbarn det här. Jag har tappat räkningen redan.....

Igår kollade jag på "I am legend" med Will Smith, den räckte inte riktigt ända fram för mina förväntningar. Men visst hoppade jag till i soffan ibland..... så den är klart sevärd, om man vill bli lite skrämd!

Nu ska jag ha en lugn och skön kväll med "2900 Happiness", "Sjukhuset" och sen "Grey´s anatomy"

Ha det mina vänner!



Min stackars kisse!

Jag känner mig riktigt elak idag! Vi kom hem från veterinären för en stund sedan, med en Willy som blivit av med kulorna. Jag verkligen hatar att se djur lida!
Jag talade om för min son att Willy skulle få vara i fred i badrummet och att han hade jätteont. Men vad gör han!?! Han går in och vänder kattburen upp och ner, inte nog med det så strör han lite kattsand på honom också...... *Grrr Då var det en mamma som brann!! Han fick gå upp på sitt rum och skämmas med ett sanningens ord ringandes i öronen!
Jag tog hand om Willy och gjorde ren honom från både sand och kiss...... Det är så synd om honom!
När jag var klar så tyckte jag att det var lite väl tyst på övervåningen, så det var bara att gå upp och kolla läget! Jag tänkte att busfröt gör säkert nåt han inte ska göra, men tji fick jag! Han hade lagt sig i min säng och nu sover han! Så där fick jag förklaringen till rackartygen! Han var trött!! :)

Willy blev så orolig av denna resa så han var uppe och försökte gå, men det gick inte så bra! Jag svepte in honom i en handduk och höll om honom så han skulle lugna sig. Nu ligger han i fåtöljen bredvid mig och sover han också!

Jag tror jag ska göra likadant!



Har lite funderingar....

Nu har jag lov.....en hel vecka ska jag vara hemma med min son och bara ha det skönt!
Men eftersom jag vet att vi kommer gå varandra på nerverna till slut, så tänkte jag faktiskt börja renovera det andra sovrummet. Det var inte länge sen jag gjorde det, med eftersom det ska bli vårt sovrum så har jag ingen lust att ha söta katter som bård. Dem ska bort!
Det kommer gå ganska fort nu, för jag har ju redan rustat så det är bara att måla väggarna den här gången :)
Jag har redan hunnit med att måla mina garderobsdörrar, så jag har inget att göra nu!

Men fy, vad jag är duktig!!



Skapar-sugen!

Jag är riktigt sugen på att göra någonting som innefattar en pensel! Jag har redan använt mig av en stor pensel genom att måla garderobsdörrar, men nu vill jag använda en liten!
Jag känner hur skaparnerven skriker efter lite kreativitet, men jag vet inte vad jag ska göra för någonting! Jag hade lite ideer om att måla någon sorts blomma på en av väggarna i hallen uppe, men jag är lite feg för att göra det! Jag är rädd att det inte ska bli bra......
Jag gav mig på Hampus små möbler för ett tag sen, de blev faktiskt riktigt bra för att vara nybörjare :) Måste erkänna att jag är lite stol över dem, sen gjorde jag det på fri hand :)


  
Två stolar och ett bord från IKEA. De var ju så fruktansvärt tråkiga, så jag piggade upp dem lite!



Inte världens bästa lördag!

Jag är fortfarande förkyld!! Snart blir jag galen! Det skulle ju i alla fall vara lite roligt att känna smaken på det jag äter, men nej! Det är såå tråkigt att stoppa nåt i munnen!

Idag har jag slipat spackel på garderobsdörrarna, sen har jag spacklat lite på dem igen.... Det tar tid med dem! Men det är ju för att det är så himla tråkigt!
Jag har i alla fall bestämt att de ska vara färdiga och på plats innan jag börjar med Hampus rum (igen) för det ska bli vårt sovrum! 
Där blir det också vita väggar, dock med en fondvägg som blir kakaobrun. Det tror jag blir super fint! Jag är väldigt sugen på att börja redan nu, men det är lika bra att dörrarna blir klara först annars kommer de stå där till min 30-års dag!

Hoppas ni får en jätte trevlig och skön lördag!



Lite bilder på nyrenoveringen

     

Det är inte riktigt klart än! Det ska upp lite mer grejer på de väggar jag inte visar :) Så dem kommer sen!



Fasta!

Imorgon bitti klockan 7:15 ska jag infinna mig på Samariterhemmet för provtagning. Jag ska vara fastande från klockan 20 ikväll och jag får inte RÖKA!! Aaaaah....hur ska det funka?!? Det första jag gör på mornarna är att gå ut och ta en rök, men det FÅR jag inte! Jag klarar nog av kvällen! Problemet kommer imorgon bitti! Ni som är rökare vet vad jag pratar om!

Efter provtagningen ska jag faktiskt åka till skolan. Hampus är fortfarande sjuk, men pappsen ska vara hemma på förmiddan sen tar moster Kim och kusin William över.
Anledningen till att jag måste till skolan är att jag har missat två prov den här veckan som måste göras. Sen är jag ledig i en vecka, därefter blir det praktik i fyra veckor. Jag vet inte ens var jag hamnar, så det vore bra att gå sista dan i skolan........

Imorgon har jag o Robban vår förlovningsdag! Vi har varit förlovade i 6 år! Kära nån vad tiden går fort när man har kul!!
                                             
Nu ska jag titta på film med sonen, han har inte gjort så mycket annat den här veckan :) Sen ska jag läsa och läsa och läsa! Jag har nog missat väldigt mycket känns det som! Samtidigt kan jag inte göra så mycket åt att jag måste vara hemma med en sjukling!

Ha en skön dag!



Sjuk......

Jag blir gaaaaalen snart!! Jag har varit förkyld sen i torsdags, det rinner fortfarande i både näsa och ögon! Inte nog med det så började jag hosta igår, plus att febern började smyga sig fram!
Jag hade tänkt åka till skolan idag i alla fall, eftersom det var prov idag, men gissa vem som blev sjuk igår kväll!! Jo, min lille son.... Han fick skyhög feber jättesnabbt! Han fick 40 grader och jag lyckades inte få ner den, trots alvedon, baddning med kall handduk och så gott som naken! Tidigare på dan sa skrutten att han hade ont i nacken och i huvudet, det kunde jag inte släppa! Hjärnhinneinflammation, tänkte jag! Båda jag o Robban kände oron smyga sig på! Jag kunde inte hålla mig, utan ringde sjukvårdsrådgivningen! De trodde att det kunde vara tredagars feber! Så det var bara att tacka och ta emot! Lite lugnare blev jag i alla fall!
Han får alvedon var 4:a timme, men vid sex i morse var tempen uppe på 40 grader igen......

Jag blev lite orolig för mig själv igår! Jag ringer ganska ofta till telefonbanken och då har jag en 4 siffrig kod. Men jag har totalt glömt bort den! Jag vet vilka siffror det är, men inte vilken ordning de ska vara i! Nu gissar jag att det är stress som har orsakat detta minnesbortfall! Jag hoppas det i alla fall!
Det kanske är tur att det är lov nästa vecka, som följs av 4 veckors praktik! Då kanske jag hinner vila mina hjärnceller!

Nu ska jag försöka knåpa ihop det sista på min stora hemskrivning som ska vara inlämnad imorgon! Det blir till att maila in den, för jag blir hemma imorgon också......



Stackars Velvet!

Jag har precis kollat på Melodifestivalen (säkert inte ensam i detta landet) och är grymt besviken att inte Velvet fick komma med! Den låten tror jag hade kommit långt! Men, men! Sånt är livet!

Idag har jag inte gjort annat än att ha legat på soffan med näsdukar och ett missbrukande av nässpray! Jag är sååå himla förkyld! Egentligen skulle jag ha pluggat för hela slanten, men det är inte så lätt att få in nåt i huvudet när det är fullt av snor! Tro mig, jag har försökt!
Så det blir till att peppra stenhårt imorgon, vare sig jag vill eller inte!

Men nu ska jag gå o knoppa! Kanske så har snuvan släppt lite till imorgon så jag kan konsentrera mig på geriatrik, hjärtsjukdomar och arbetsmiljö! *suck*

Sleep tight mina vänner!



Äntligen kom den!!

Det var en liten komiskt dag idag! På psykiatrin pratar vi om ätstörningar och ni som känner mig eller vet vem jag är, kan med blotta ögat se att jag har någon sorts ätstörning :) ja, ja det sitter i psyket i alla fall! Jag kom iaf att tänka på min remiss som skickades i juli förra året.
Ni som läst min blogg kanske kommer ihåg att jag pratade om vårdgarantin och att jag väntar på kallelse till överviktsenheten. JA!! Idag när jag kom hem så låg det där efterlängtade brevet i min brevlåda! På torsdag redan ska jag åka o lämna prover, om tre veckor ska jag träffa en läkare. Äntligen har det kommit igång!!

Jag kände ett riktigt rus genom min kropp när jag såg "Akademiska sjukhuset" -loggan på kuvertet!

Nu ska jag äntligen få hjälp!!! Kanske, kanske får jag känna att jag duger!



Nu vill jag ha en egen!

Har idag på riktigt för första gången kört snöskoter! Wiiihi....vad roligt det var!! Vilken känsla att få åka så fort och vara ute i det fria! Leka av sig lite! Jag har åkt runt huset så många gånger att jag inte behöver skotta all snö som kommit! Hi hi! Så jag får väl vänta mig en isgata i vår! Men det är det värt!

Imorgon blir jag antagligen hemma med sjukt barn. Hampus hade feber i natt och i morse, så då blir det väl att snällt stanna hemma!
Jag som har ett stort arbete som ska redovisas på tisdag, men jag håller tummarna att det ska gå vägen!

Nu ska jag fixa mat, sen blir det söndagsåkning!

Kramisar                    image12



Mera snö!

Det snöar o snöar! Härlig tid det här!
Det som är så kul är att det känns otroligt skönt när man har skottat! Höh......vilket liv jag har! :)
Igår var Hampus ut med morfar på snöskotern. Jag kommer aldrig glömma hans min o glädje när jag sa att morfar ville ta med honom på en tur! Gissa om det var någon som var nöjd när de kom tillbaka!!
Men jag kunde inte riktigt slappna av! För jag minns när jag var liten o min bror var med plastpappa ut på en skotertur. Det slutade med att brorsan ramlade av o kom hem med en hjärnskakning! Men jag tror ändå att morfar (min plastpappa) har det i tankarna än idag, så han tar det nog försiktigt! I alla fall hoppas mina mammakänslor det :)

Nu ska jag faktiskt gå o knyta mig! Jag tror jag har fått för mycket syre efter långpromenaden idag :)

God natt o sov gott mina vänner



Oj vad tiden går!!

Nu var det ett tag sen! Fy på mig!

Det har inte hänt så mycket, förutom att det har kommit ett stort lass med snö! Kära nån, vad jag slet med att få bort den där tunga o blöta snön från min gångväg, från bilen till ytterdörren!
Jag skrattade åt mig själv igår när jag var ute o skottade. Meningen var att jag bara skulle kasta in ved i pannan o sen gå in, så jag tog på mig träskorna (barfota). Sen var jag ute o skottade i ett par timmar, med dem på mig! Snacka "bondjänta"!
Men det var otroligt skönt! Man slappnar liksom av samtidigt som man sliter!



Idag blir det grupparbete! Jag ska göra klart det som är kvar!
Sen har jag bestämt att ta en lååååång promenad med familjen, framför allt med min stackars hund som börjar bli en tjockis! Fy på dig matte!

Ha en trevlig helg!!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!