Nu är den här....

....den där förbannade deklarationen! Eller ja, inte så jobbig kanske. Just nu står det flera tusen plus på den, men när den har varit hos "revisorn" så minskar det av någon konstig anledning! Fråga mig inte hur det går till!
Men det är väl bra tur att vi har någon som trixar och donar så man slipper betala en massa!
Vi har ju två tomter i våra ägor, den ena står huset på och den andra har vi garaget på. Garagetomten deklareras som näringsverksamhet eftersom det varit ett åkeri. Men vi har ju inte ens ett företag!?! Märkligt! Sen får vi inte pengarna förrän till jul, om vi inte ansöker om att få den tidagre vill säga!
Jaja! Nu fick ni den intressanta informationen :)

Får ni tillbaka på skatten?



Finns dem?

Nu får ni inte tycka att jag är tokig eller nåt, men jag tror jag var med om nåt märkligt igår!
Jag låg i sängen igår kväll och var precis på väg att ramla ner i sömnen, då jag tyckte mig höra någon som suckade ovanför mitt huvud. Efter det fick jag världens rysning!! Det kändes väldigt obehagligt och jag har aldrig varit med om något liknande. Men jag tror jag kan känna mig säker. Jag har ju en del nära släktingar som pappa, farmor, farfar, mormor, morfar, morbror.....ja en del som sagt...som har lämnat jordelivet. Så jag inbillar mig att det är någon av dem som är och tittar till mig!
En märklig dag!!
Har ni varit med om något sånt här?



Triss-lott nästa!!

Jag vet inte om jag ska kalla det tur eller kanske är man eftertraktad?
Idag ringde bemanningen i kommunen och erbjöd mig ett fast jobb på ett boende, självklart var det en nattjänst så jag var tvungen att tacka nej. Lite deppad över det blev jag! Men, men......vad ska man göra?
En stund senare så pratade jag med chefen på stället jag jobbade extra på idag och hon hade ett jobb som skulle passa mig sa hon! Va?? Två erbjudanden på en och samma dag?! Det kan ju inte vara möjligt! Så på onsdag ska jag träffa henne och diskutera detta. Jag vet inte alls vad det gäller, bara att tjänsten är på ca 50-60% så jag är förväntansfull!
Iiiiih! Nu ska jag fira med att dammsuga!

Hoppas ni har och får en lika "kulig" dag som jag!



Då var det avklarat!

Nu är det då meningen att jag ska kunna jobba på hemtjänsten där jag har gått dubbelt hela veckan. Öööh!! Hmm....jag med mitt lokalsinne får väl skriva ut lite kartor från eniro så jag över huvudtaget kommer dit jag ska! Men innan jag kan börja jobba "på riktigt" så måste jag få medicindelegation och det ska fixas på tisdag.
Jag är riktigt förvånad över vad noga sjuksköterskorna är med delegeringen. Jag fick en lunta med papper som ska läsas genom, sen ska jag svara på frågor och se ett bildspel. Inte nog med det så ska jag få gå en kurs i hur man hanterar diabetiker och insulininjektioner. Då är jag uska och har hanterat mediciner till brukare i 9 år och även haft insulindelegation. Det är ju hur bra som helst!! Jag är absolut inte emot det utan tvärtom! Det är allvarliga saker det handlar om. Det är bara det att man inte har gjort så här tidigare!
Så jag tror att alla som bli delade mediciner i dn här kommunen kanvara säkra på att det hanteras som det ska!

Ja, efter den här veckan är jag ganska trött. Jag ser vägar och nycklar överallt! Det där lät djupt! Jag menar att jag ska hitta till alla kunder och komma ihåg vilken siffra dem har på deras nyckel :) Men det lär jag mig nog med tiden.
Så för att avrunda en ganska hård vecka, ska jag och mamma ta min son och brorsans dotter på bio imorgon. Dem önskar att se Pettson och Findus, så det fär det bli! Hur mysigt som helst!

Därför ska jag nog ta och ladda batterierna till i morgon!
Ha en god natt och en skön lördag!



Jag ska inte.....

....sluta blogga! Jag lovar! Det var bara det att fantasin tröt lite! Jag skulle inte ens klara av att inte låta bli :)

Ja, igår jobbade jag kväll! Jag kan säga att det är inom hemtjänst så man är ute större delen av passet. Vet ni vad jag hade på fötterna i det "fina" vädret som kom över oss i norra Uppland? Jympaskor! Hur dum får man vara!!! Jag tror jag måste kolla fötterna med jämna mellanrum så dem inte börjar bli svarta! När jag kom hem så var det -12 grader! Hade jag vetat att det skulle bli så kallt så hade jag självklart tagit "gås"-jackan och raggisar, kanske ett par andra skor! Stupid!
Nu har jag i alla fall blivit snäppet klokare och tänker ta fram skoteroverallen till dagens kvällspass!

Jaha! Det blev ett inlägg om vädret!



Lite slarvig!

Förlåt för mitt "obloggande". Jag har inte haft så mycket att blogga om, så då är det lika bra att låta bli!
Igår började jag i alla fall min nya karriär som undersköterska och jag måste säga att det är hur skönt som helst att vara ute på "marknaden" igen. Att få tjäna pengar och slippa sitta med huvudet i böckerna varje ledig tid är ju inte helt fel! So here we go!
Annars händer det inte så mycket i mitt liv just nu! Jag tvättar, viker tvätt, tvättar och viker lite till......så nu ska någon bära upp tvätten och hänga in kläderna i garderoben! Den där "någon" blir nog jag :)
Som ni märker så har jag inte så mycket att blogga om, så jag ska nog äta lite och sen åka o jobba, kanske låta bli att blogga också :)

Ha en bra tisdag allihop!



Så less!!

Nu är det 4 dagar sen vi kom hem från solen och jag har fortfarande inte tagit igen mig! Tidsomställningen är skitjobbig!! Jag sover alldeles för lite.... Det märks på sonen också som imorse hade klätt på sig och skulle gå till mormor vid 6:30.....Han är inte riktigt klok!!

Idag hämtade jag ett paket på posten med en aning bråskande grejer!
I onsdags kom jag på att det är dags för dagis på måndag och nu är det ju en aning blött och slaskigt ute. Så sonen var i stort behov av gallonkläder, fodrade så klart! Så det var bara till att beställa...... Självklart följde 2 par nya byxor med i beställningen, till mig :) Ett par nya jeans som jag var väldigt osäker på om dem skulle passa, trodde jag beställt för små! Men vad fint dem satt!!! Sen blev det ett par mysbyxor! Tänk er att jag har gått från stl. 52 till 42 på 6 månader!?!?! Helt otroligt! Och mer kommer det bli!
Gissa om jag mår bra!? Trots att jag har ett sånt håravfall att jag snart samlat ihop till en peruk! Det är väl tur att jag har tjockt hår! Hur skulle det annars se ut? Snart 28 och skallig!

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe innan det är dags att åka och fira svågern som fyller 17 år idag! Happy birthday!!



Prut-drottning!!

Jag tänkte bjuda på mig själv idag :)

I Thailand så handlar ju allt om att pruta och jag var sugen på att köpa hink o spade till sonen så han hade nåt att greja med på stranden.
Så jag hittade ett stånd som hade sånna grejer och prutningen var i gång!!
Jag sitter o tittar lite och frågar sen vad den kostar : "85 THB" säger tjejen.... jag funderar en stund (det blir ca 20 SKR).... Nja, tänker jag och har lärt mig att börja pruta ner 50%... Vet ni vad jag säger!?! "100 THB".... Alla börjar skratta och jag sitter som ett frågetecken! Vaddå?!? Jag prutar ju!
Grejen var den att jag tyckte tjejen sa 185 THB! Jag kan ju lugnt säga att det varken blev någon affär eller att jag inte prutade nåt mer under semestern! Det överlämnade jag till dem andra!
Lissan i ett nötskal!



Härliga Thailand

Jag håller vad jag lovar: lite bilder från min härliga, varma semester!


Första veckan bodde vi på det 5-stjärniga hotellet Centara Sofitel i Hua Hin. Jag, R o H bodde i en poolvilla som var hur mysig som helst! Servicen som rådde kan man ju knappast klaga på! Ishinken var alltid påfylld och sängen uppbäddad när man kom hem om kvällarna.
Det här hotellet kan jag absolut rekomendera! Hela Hua Hin var ett underbart ställe!!

Det här är hotellets lobby och i trägården fanns det gott om figurklippta träd. Tittar man noga kan man se sonen mellan elefantens ben, den var gigantisk!
Inte nog med vår egen pool så fanns det 3 poolområden, det ena värre än det andra! Sen hade vi ju havet alldeles utanför vår villa, så vatten att "svalka" sig i fanns det gott om!

Andra veckan flög vi till Koh Samui och Lawana resort. Nu var vi ju inne på det där med ishink, fruktfat och snittar varje kväll så det blev stora kontraster! Nu hamnade vi på ett hotell som var trångt, utan is, avstängd AC, smutsiga handdukar..... Jag blev en aning besviken måste jag säga (eller kan det möjligtvis var dem där 5 stjärnorna i bakhuvudet?).
Varje gång dem städade rummet så var AC:n avstängd och det var ju precis det man ville komma till efter en heldag i solen och den fuktiga luften! Det här hotellet har säkert varit väldigt fint, men det är nog många turister som farit genom dem rummen.
Sen blev man ju en aning förvånad när skräddarna stod ute på gatan och skrek "Kom, kom! Jävligt billigt!!" Då höll jag på att skratta ihjäl mig! Sen var större delen av ön invaderad av tyskar..... Så dem kan ju få åka dit i fortsättningen, så kan vi ta paradiset Hua Hin istället :)

Sen var jag ju tvungen att visa mig lite modig!! Tänk att jag har en livs levande kobra runt halsen :)
Det var en upplevelse som jag säkert aldrig kommer vara med om igen!



Äntligen hemma!!

Nu har vi landat på dem svenska markerna igen! "Borta bra men hemma bäst" är ett utmärkt ordspråk.
Men vad bra vi har haft det!! Hur skönt som helst i det varmare klimatet.
Till er som åker iväg och ska bo på olika hotell kan jag bara råda att ni ska bo på det hotell med flest stjärnor sista veckan. För vi bodde på det 5-stjärniga första veckan med service och is-påfyllning flera gånger om dagen, till att bli tvugna att slå på AC:n efter städerskan varje dag.....anar att dem försökte spara pengar :)
Jag tänkte att jag skulle lägga in lite bilder senare, men nu måste jag gåoch och fixa omelett och färskpressad juice till min familj!
Hur ska vi klara oss utan det nu?



Sista, innan jag far iväg

Jag antar att det inte blir nån blogg imorgon, för då har resfebern tagit mig med storm :)
Packningen är i princip klar.... Det gäller bara att komma ihåg var man har stoppat alla grejerna!!
Jenny, min väska väger precis under gränsen så jag får nog lämna kvar lite grejer om jag ska ha med mig nytt hem :)
Grejen är den att det inte är så mycket kläder! Det är ju böcker, hårfön, plattång, smink (lite mycket kanske), skor mm som tar en del vikt tror jag!
Jaja! Det ordnar sig! Jag ska på semester!!!
En natt till i min sköna säng, sen tillbringar vi nästa på planet......å sen.....I THAILAND!!!
Kanske blir lite tjatigt, men det var ju ganska exakt på månaden 10 år sen jag var utomlands sist! Då i samma kontinent, men det gör det samma! Värme som värme :)
Nu ska jag vänta på sambon som är och hämtar "mat".... ingen av oss är nog speciellt intresserade av att ställa sig vid spisen, så det blir snabbmat!

Hoppas ni inte kommer sakna mig alltför mycket dem kommande 2 veckorna! Jag återkommer den 17:e och meddelar om jag överlevt!
Till alla tjuvar, så är det ingen idé att ens tänka tanken! För mördarhunden Dimon är hemma och vaktar huset tillsammans med syrran och hennes son! Haha!! Förresten så tar jag med mig det som är utav värde....min son och sambon!!

I´ll be back!!
See ya!!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!