Vårdgaranti!! Yeah right!

Surfar runt lite o kommer att tänka på att min remiss till Överviktsenheten blev skickad i juli förra året. Ja, vad är det nu.....snart FEBRUARI!!
Var tog dem där tre månaderna vägen?? Jag vet att det är lång kö o att väntetiden kan bli 6 månader, men nu har det gått 7!
Jag vill komma in NU!!!

*suck!



En otroligt vanlig vardag!

Idag har det inte hänt mycket! Var till skolan som vanligt och där var det också som vanligt!
Jag känner inte för att göra något ovanligt idag heller! Så det var väl bra att det blev en vanlig vardag!

Ha en skön o vanlig kväll!



Super helg!

Den här helgen har runnit iväg väldigt fort! I fredags var vi till Ikea och spenderade ett par tusen. Sen var vi till svärmor för att bli bjudna på god mat  och lämpa av sonen.
Lördagen åkte iväg till Gävle och järnvägs museét, riktigt intressant faktiskt (t.o.m jag tyckte det). Sen blev det lunch på Church Street Saloon (älskar den restaurangen).
När vi anlände till Österby igen så var vi inte speciellt sugna på att åka hem, för det första var klockan 16 och vi hade redan tagit oss några öl så då kunde vi lika gärna fortsätta :)
Vi tog vårt pick o pack o åkte hem till en av Robbans jobbarkompisar, där kan jag lova att det var 2 stycken (inga namn) som blev supna under bordet! Ha ha!
Vid 21 snåret åkte vi hem till oss och partajade lite......lite till......o lite till! Sen hände det en sak som jag iinte kan tala om, men måste säga att jag är otroligt stolt och impad över modet som den här personen visade! Go girl!!

Idag har jag varit mest trött! Men vi har hunnit med ett barnkalas på eftermiddagen! Vi blev bjudna på god smörgåstårta som för övrigt passade utmärkt en dag som denna!
Nu ska jag lägga mig på soffan o glo på tv en stund!


Tack för en trevlig kväll Helene o Fredrik!! :) Det här måste vi göra om!!!!



BF-barnfritt

Ikväll ska Hampus till sin farmor o farfar, han kommer inte hem förrän på söndag. För imorgon bitti ska vi till Gävle o gå på museum och äta på Church Street Saloon, med Robbans arbetskamrater. Sen blir det väl att hitta på nåt annat som medför alkoholdrycker :) Det ska bli så kul! Julbordet på Eckerölinjen blev väldigt lyckat med det här gänget, förhoppningsvis lika lyckat den här gången!

Innan vi lämnar Hampus ska vi till IKEA o inhandla massa grejer som ska slutföra min inredning i hallen på övervåningen. Jag har hittat lite snygga saker som hjälper mig till det :)

Den svarta kommer göra sig snygg i trappen :)


Nu ska jag gå o färga håret så jag är fin till imorgon :)



Man blir ju deprimerad!

Det regnar ute!! Det där underbara, vita som ligger på backen och förhindrar att hunden ska dra in massa smuts håller på att rinna ner i avgrunden! Hampus som knappt varit ute o lekt med den heller! Det är bäst för vädergudarna att de fixar tillbaka detta, annars......

Igår kväll satt jag vid denna en stund, i lugn och ro. När jag var "färdig" så ser jag till min förskräckelse att en av mina katter varit upp på övervåningen och av någon konstig anledning doppat tassarna i färghinken (tror anledningen heter Hampus), som för övrigt var tom. Jag kan säga så här, att jag fick slå ihjäl nån timme med att skrubba vita tassavtryck i tre rum, på parkett, på köksbänk, på köksbordet och självklart katten! Vilken tur att jag använder vattenbaserad färg!! Annars hade jag gått i taket!
Det är väl egentligen mitt fel som inte satte på locket, men det var ju slut på färg i den hinken så jag brydde mig inte så mycket om det!
Gissa om jag ska "barn- och kattsäkra" nästa gång!!



Utmanat mig själv!

Jag har målat i trapphuset idag. Saken är den att jag har en höjdskräck som inte är att leka med och den har jag lekt med idag! I trapphuset är det ganska högt i tak så jag var tvungen att ta en stege och ställa i trappen så jag skulle nå upp till taket! Aaaaah....... Vilken syn! Jag stog o nästan skakade på stegen medan sonen stog nedanför och talade om att det inte var någon fara! Gullunge!!



Lite bilder så ni förstår vad jag pratar om!!!




"Stora barn" och leksaker

Innan sambon åkte o jobbade så slog jag vad med honom om att "plastpappa" skulle ta ut snöskotern! Men nä, det trodde inte han! Ok då! Jag fick ge mig!
Men tänk så rätt jag hade! Jag var ut o skulle elda i pannan o hörde konstiga ljud bakom mig! Ska tillägga att jag är fruktansvärt mörkrädd! Jo, men visst! Där var han i full gång med att skotta framför garageporten (skotern står i ett av våra garage) för att ta ut den på en sväng.
Jag tror detta platsar i kategorin kvinnlig intuition! "Stora barn" o leksaker

Må så gott!



Äntligen är den här!!!

Det efterlängtade vita som kommer från himlen har anlänt! Förhoppningsvis för att stanna!
Jag vaknade imorse av en liten kille som bokstavligen skrek i mitt öra: "Mamma!!! Det är snö ute!!!" Åååh vad jag tyckte synd om honom! Han med sin hosta vill jag inte ska vara ute i den kalla snön!
Hunden var fullkomligt överlycklig när han gick ut. Han älskar när man kastar snö till honom! För att inte tala om de stora snökockerna som han ska "ha ihjäl". Han biter så det blöder i munnen på honom!
Jag hoppas att snön ligger kvar i helgen, så morfar kan ta fram skotern! Jippi!!!

Tänk att det här vädret kan göra så många själar överlyckliga!!
                                        image5





Hatar när Hampus är sjuk!

Jag känner mig så hjälplös!! Han har feber och hostar snart lungorna ur sig..... Han har fått hostmedicin i en vecka snart, så det blir till att lägga av med den så han inte tar skada!
Plutten var så trött så han somnade i min famn nyss.....han som vägrar att sova middag (stor kille)
Det kommer bli ett par jobbiga dagar framöver eftersom Robban har eftermiddags vecka, vilket betyder att jag får "läka" Hampus själv! Men det ska nog gå! Vi har gjort det förr, fast jag var bra slut efteråt!! Men det är väl det man får räkna med när man blivit förälder till världens gulliga unge!!
                     image1



Dags för dagissjukan igen!

Jag hann i alla fall börja skolan innan det var dags för sjukt barn igen! Det är bara att hålla tummarna på en kortvarig infektion den här gången! Å jag hoppas jag kan åka till medicinskhistoriska museet på onsdag, för det verkar spännande!
Innan jag kom hem idag så var jag o hyrde film, en till Hampus o en till mig. Kvällen räddad!! Sen ville syster att jag skulle klippa henne idag, snäll som jag är så fixar jag det! Även fast jag inte är utbildad så lägger hon (och andra)  håret i mina händer :) De är modiga!!

Jag måste tacka Monica för det superbra tipset på "gubbdagis"! Det är värt att prova det!! :)

2:a pristagarna! :)
image2
Fotografen heter "Blyger" (även kallad Lee) så han fick inte vara med!



Trött idag!

Det blev en lugn dag igår! Vi var in till stan och handlade jag, Robban o Hampus. Som vanligt så blev vi osams! Robban hatar att vara ute bland folk, i alla fall kan man tro det! Jag fick hela tiden höra "är det nåt mer du ska ha?" eller "nej, dit går vi inte! Det är så mycket folk!" Gissa om humöret dalade!! Nästa gång åker jag in själv!
Sen på kvällen var vi till Österby o tittade på knutgubbar. Meningen var att jag o Robban skulle hem o byta om för att sen åka ner på "efterfesten", men vi hade tappat lusten pga vädret. Jag frös som en galning när vi kom hem så jag gick o la mig i min varma säng!

Idag blir det städa och göra klart ett arbete vi fått i geriatrik. Nu börjas det igen :)



Ledig!!

Idag är man så bortskämd att man är ledig, eller rättare sagt lektionsfri! Otroligt skönt! Så fredagar kommer nog bli en städdag i fortsättningen, så jag slipper hålla på med det under helgen.
Imorgon ska jag försöka få med mig min folkskygga sambo in till stan och storhandla. Han verkligen hatar att vara bland folk, men ibland har man inte nåt val :)
Jag ligger fortfarande i valet och kvalet om jag ska gå på knutmasso imorgon. Jag ska titta på alla som byggt, men jag vet inte om jag ska gå på festen efteråt. Det får jag se imorgon!
Idag har mamma storfrämmande! Kims farmor, faster och fasters man från Finland är här! De vill så klart träffa den nya familje medlemmen William. Så i helgen kommer man få höra mycket finska. De pratar även finska med mig, som inte fattar nåt! Men man får låtsas :) Det enda jag kan säga är "jag vill ha korv med senap" och självklart många fula ord :P
Jag tror jag ska köpa ett finskt lexikon så jag överlever deras visiter!

                       image21



Tårarna sprutar!!

Jag fick ett mail från min kära syster och tänkte "ååååh vad roligt att få mail från henne"! Men fy fan!! (på ren svenska) Mailet var för en god sak, men det var det vidrigaste jag sett på länge (ev i hela mitt liv). Det var djur som blev slängda i backen så de "skulle bli" medvetslösa, vilken de inte blev! Sen flåddes de levande! Kroppen som blev kvar slängdes på hög och man fick se en räv utan skinn som fortfarande levde!! Fy i helvete att man kan göra nåt sånt!!! Jag mår illa!!
Jag som är en sån djurvän ska inte titta på sånt!! Jag mår ju dåligt nu!!
Mailet skulle i alla fall ha 500 underskrifter, men jag vet inte riktigt vad som skulle hända med det sen. Hoppas verkligen att min underskrift kommer till användning och självklart till djurens fördel!!



Lite lokalkändis :)

Igår var jag nämnd i UNT!! Visserligen felstavat, men det gör inget!! :) Det blev självklart nämnt i samband med knutmassofirandet och vår 2:a plats. Men jag trodde det skulle stå mer om mitt missnöje angående "vårt" flyttade knutmasso! 
Idag stog det i UNTen intervju med vår "partner in crime", om vår förvåning att det skulle gå så bra i Gimo. KUL!!!

Nu är skolan i full fart igen! Ganska skönt att ha nåt att göra igen, slippa klättra på väggarna och bråka med min gullige son :)
Är det någon som behöver hjärt-lungräddning så är det bara att säga till, för idag har jag nämligen komprimerat och blåst på en docka. Vi skulle nog t.om få ett bevis på att vi fått "lära" oss det....

Nu ska jag natta sonen så jag kan få lite "quality time" med mig själv!

Vi höres mina vänner!



Snacka om bananskal!!

Vi bestämde som sagt att prova lyckan i Gimo igår, med våra knutmasker som vi tävlade med i Österby förra året! Ingen hade väl några förväntningar på kvällen egentligen, eftersom knutmasson i Gimo är större än i Österby.
WOW, säger jag bara! Vilken respons vi fick!! Barnen älskade oss "7 dvärgar, utan Snövit"!! Vilken plats kom vi på då?? Jo, 2:a!! Vi slogs om första platsen med den evige vinnaren "Gugges gäng" (som för övrigt är skitduktiga på maskerna) och vi "förlorade" med endast 3 poäng!! Det är ett TOPPBETYG!! Att vi blev jämförda med det gänget är värt att mista en 1:a plats i Österby!! Så härligt känns det!! Så nu tror jag att "mitt" gäng fick mersmak på knut i Gimo.


Mallig?? OM!!!



Jag är så nyfiken på lille William!

Vi var på väg in till BB igår, men vi fick (tack o lov i tid) reda på att det var besöksförbud där :( Så det var bara att snällt ställa in resan dit. Antar att det är den här satans vinterkräksjukan som ställer till det!!
Men idag ska dem komma hem! Jag hoppas verkligen att jag hinner åka hem till dem idag, för på eftermiddan/kvällen har vi andra planer! Vi ska åka till Gimo på knutmasso, utklädda :) Vi bestämde igår kväll av en ren slump att vi skulle göra det idag. Det ska bli sååå kul!!
Nu ska jag förbereda inför morgondagen, packa Hampus dagisväska, packa min väska, tvätta lite kläder mm.

Ha en skön tjugondagKNUT!!



It´s a boy!!

När jag skrev i bloggen sist så var det redan färdigt! Kvart över åtta kikade den lille killen ut! Kim ringde halv tio och skulle tala om den glada nyheten, men jag trodde hon bara skulle säga att hon var på BB. Men icke, det gick väldigt fort!! Hon åkte in vid halv sex och det var som sagt färdigt kvart över åtta!
Jag är så himla glad för deras skull!!
Grattis till er lille skrutt, Kim och Anders!!!

                        image20



Jag kommer bli moster idag :D

Min lillasyster ska bli mamma idag!! Hon är på BB just nu och jobbar för fullt! Jag är sååå nervös!! Hoppas allt går bra!!!
Jag klappade henne på magen igår, men hade aldrig kunnat gissa att det var dags nu!!!
Jag är så glad!!!
Uppdaterar senare med mer info :)




Nu är det bara tre dagar kvar!

På måndag är det dags för allvaret igen, ska faktiskt bli skönt att få tillbaka rutinerna. Sen är jag väl lite rastlös också :) Det ska bli skitkul att träffa mina kurskompisar igen, höra hur de har haft det under ledigheten!

Igår hände det lite saker! Jag bar in ved så det stog härliga till (känns i armarna), sen tänkte jag förtsätta med dörrarna men de var inte det minsta torra. Så då tog jag tag i byrån som skulle slipas och sen målas. Den blev nästan färdigslipad, väntar på att få hem lite grövre slippapper så jag slipper gno armarna av mig!
Sen när Robban kom hem så talade han om att han skulle åka och köpa en bil. Eller rättare sagt, pappa hans skulle köpa en bil till honom (bortskämd) Men det behövdes, för han får inte ta min :)
När han väl var hemma med skroten, så berättade han att det kanske blir knutbygge i alla fall. Inte på det vanliga viset, utan lite ploj! Mer säger jag inte! :)

Idag blir det en lugn dag, dammsuga och umgås med La Familia!

Ha en underbar fredag mina vänner




Jag är så stolt!

Jag kom att tänka på en sak igår! Min duktige son gav ju bort napparna på julafton och jag har nästan inte haft en tanke på det förrän igår när jag hittade en napp i min jacka. Det har alltså gått snart 3 veckor sen dem försvann! Saken är den att det inte varit nåt tjat om dem, utan det har gått superbra!
Det är såna saker som gör en förälder STOLT!!

                



Duktig idag igen!

Helt otroligt! Jag har sån energi, som jag saknat sen skolan började!
Idag har jag spacklat dörrar (på tiden) och städat bilen! Än är inte dagen slut och energin bara sprudlar, så jag ska nog gå upp på övervåningen och måla ena väggen grå för sista gången! Sen är det bara vitt som ska på resten av väggarna (men den färgen har jag inte hemma) och måla lister o foder vita, sen är det klart där uppe! Ska bli såååå skönt att få inreda sen :) Jag har redan beställt gardiner och lite smått som ska till!
                                          image17



Nu har han åkt ut!!

             image15
Jag lessnade totalt på allt som har med tomten att göra, så allt är nerplockat! Tomten har åkt ut!
Jag känner mig otroligt duktigt, för hela gårdagen gick åt till att stryka gardiner, dammsuga och plocka! Jag bytte gardiner i hela huset!!! Å det är stort! Känns riktigt skönt att ha det gjort innan skolan börjar igen nästa vecka. Då har jag väl som vanligt inte tid med nåt annat än skolarbete och familjen på den "lediga" tiden! Men nu är det faktiskt bara två terminer kvar innan man kan ta på sig ännu en titel, barnskötare och undersköterska :)

Idag tänkte jag ta mig i kragen o spackla garderobsdörrarna som jag har lyckats förstöra :) Sen ska jag måla dem vita. Det kommer bli så fint!!

Ha en jättetrevlig dag!




Vi nostalgiska

Har precis, med ett leende på läpparna, kollat på " Ingen kan älska som vi" med Isabella Scorupco. Faktiskt är det hennes debut film. Man riktigt känner hur pisamt det var att göra vissa scener *ryser*.
En sak som irriterade mig genom hela filmen var kläderna! Tänk att man hade sånt på sig under 80-talet *ryser igen* Nu är jag väl inte direkt någon modefantast, men jag är nästan helt säkert på att det där hemska blir mode igen :)



Nu ska jag ta mig min skönhetssömn
Natti natt!



Vilken film!!

I förrgår låg jag på soffan o slötittade på tv:n. Då, helt plötsligt från ingenstans ser jag att "American History X" visas! Älskar den filmen! Fast jag har den i videohyllan hemma, så kände jag att jag måste titta på den. Den är helt otroligt bra, sen är det ju ögongodis med i filmen :) Norton ser lika bra ut med och utan hår *mums
Min sambo tyckte nog att jag var lite knäpp när jag fällde några tårar på slutet......även fast jag visste vad som skulle hända! Ja, jag är känslig!
Ni skulle ha sett mig när jag såg "ET" på bio första gången. Det var fullsatt i salongen så jag o mamma fick extra stolar att sitta på i gången. Det blev så djävligt att mamma skämdes! Jag grinade o skrek som en stucken gris, jag minns inte om vi blev tvungna att gå ut men hade jag varit bossen på stället så hade inte den ungen fått sitta kvar o störa alla andra! :D Mamma var tvungen att köpa filmen, sen låg jag inne i min säng o tittade på den medan jag grät ögonen ur mig!

                                  image11                             

Ni som inte sett "American History X", jag säger bara det. SE DEN!!
Den är hemsk men ändå gripande. Man kan se hur man påverkar andra med sina handlingar och tankar!

Nu ska jag leta upp en film som jag inte sett på länge, om jag får låna tv:n av sonen :)



Ännu en VS!!

Jasså, hur ska det här sluta? Nu har brosan o hans tjej börjat kolla på Indien...... *suck
Jag får nog lägga min dröm lite längre fram i tiden! Jag får sluta hoppas på att jag ska få träffa Musse o hans vänner på Disneyland om ett år, men det ska jag göra någon gång :)
Det kommer nog att bli sköna Indien och jag får ge mig! Inget jag är van vid att göra, men det är trots allt brorsan o mamma som fyller jämt då, så det är de som spelar korten.

And the winner is...... (tror jag)
image7

Den här helgen har gått åt till att knapra Ipren, sniffa nässpray och överdoserat hostmedicin..... Känner mig inte kry än, men det gör mer ont i kroppen av att ligga så idag ska jag göra lite nytta! Umgås med familjen....

Ha en lat söndag allihop!



Blir för dyrt!!

Nu har en i familjen kommit på att det är för dyrt att åka till Florida!! Denne vill åka till Thailand i stället! '
Nu blir jag lite deppad! Vi har varit på Bali, så Thailand är inte så lockande eftersom naturen är ungefär den samma. Sen känner jag att Florida är en "once in a lifetime" upplevelse. Vi behöver kanske inte åka till den dyraste delen av Miami, men där i krokarna skulle inte sitta fel!
Vilket fall som helst så får man räkna med att lägga ut ca 15000:-/pers, var vi än åker!
Nu ska ta fram den där personen som kan påverka, utan att jag tänker på det! :)

Florida
image5

vs

Thailand
image6



Straffad!!

Nu kom det!! Straffet för mina synder de senaste dagarna! Jag ska verkligen inte få må bra :(
Jag kände redan i går kväll att det inte var som det skulle, imorse vaknade jag med världens huvudvärk o minst en handboll i halsen.
Så nu sitter jag här o dricker te o tycker synd om mig själv......




Äntligen!!

Nu är snön här, förhoppningsvis för att stanna ett tag!
Kanske att Hampus blir snällare mot sin mamma när vi går ut och leker :) Han som älskar att åka bob! Sen vet jag att hans morfar vill ha lite mer snö, så han kan ta fram skotern. Det kommer sonen att gilla, hans mamma också!

Nu ska jag äta frukost, sen blir det till att klä sig varmt för en dag ute i det sköna vädret!

Ha d!                   



Vill bli uppmuntrad!

Just nu känns det bara skit! Jag har en tre-åring som går mig på nerverna! Snacka om att han har kommit in i trotsåldern, hoppas jag, för nu är han hopplös! Han hittade på rester av ostbågar som blev över sen nyår o dem spred han runt på hela nedervåningen, i småbitar!! Jag fick verkligen tygla mitt humör!! Han fick gå upp på rummet, där fortsatte han att vända upp o ner på det!
Aaaa......det märks att han inte får vara på dagis!! Där gör han av med lite energi i alla fall!
Å vi ska trippa på nerverna tillsammans i 2 veckor till! Hjälp!!!!



Kan man få lite ork.....

Jag hade massor planerat nu när jag är ledig....men jag orkar inte eller så kommer det saker i vägen!
Idag gick halva dan (känns det som) åt till att åka med Hampus till tandläkaren. Det ska borstas tänder, en mamma som behövde en hårtvätt, allt som ska göras på morgonen...... Ja, o det tandläkaren skulle kolla kunde jag ha talat om på telefon. För 2 år sedan slog han upp en framtand och det såg ganska illa ut, men den har placerat sig rätt igen o det ser bra ut. Det kan vem som helst se....
Jag vill ha ork till att måla färdigt uppe i hallen, ork till att fixa lilla hallen o mycket mer........aaaaaah, blir galen!
Usch vad bitter jag är.....kan det ha att göra med nyårsaftonens bravader?



Gott nytt År!!

Det blev en trevlig kväll igår! God mat o gott sällskap!
Det blev lite upp o ner senare på kvällen! Lite mycket dricka för vissa, vilket resulterade i 2 raketer i garaget och en kvaddad bil! Det senare fick jag reda på i morse, VILKA J*VLA IDIOTER!!! Det enda som är rakt på bilen är taket och jag säger bara det, tur att det inte var min bil och att jag hade gått o lagt mig!! Vissa i den här familjen tar ju lite ansvar för sonen!!

Nu ska jag åka på kalas!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!