Vilken tur att jag har....

....min mamma!!
Idag när jag var dit på en namnsdagsfika (hela släkten heter Maria) så undrade hon vad jag hade för storlek på kläder, "42-44 tror jag". Då tog hon med mig upp till hennes garderob och drog fram kjolar och piratbyxor! Så nu har jag lite mer att packa i min enorma väska! Även om det bara är till låns så är det ju toppen att jag kan ha hennes kläder :) Å inte ser dem tokiga ut heller!!

Idag ska jag väl försöka börja packa min och Hampus väskor, så jag ser om det är nåt som saknas och kanske behöver inhandlas. Jag har köpt en ny bikini men det är ju bra att ha en i reserv så det måste jag undersöka.... Men jag är väl en liten optimist i det läget också!
Sen har vi en liten tradition i familjen att äta våfflor på Mariadagen, så där har jag väl lite göra också. Faktiskt så har jag fått ett dubbeljärn, så det ska gå lite fortare. För det är en del våfflor som ska gräddas, även om jag endast får i mig ett par stycken nu för tiden :)

Hoppas ni får en underbar och skön lördag!!



Lite "off"

Fredag o allt.....jag känner mig inte riktigt helt hundra! Det kan ju vara så att jag idag upptäckte att jag knappt har några kläder att packa i väskan! Jag vet inte riktigt vad jag trodde! Att jag skulle kunna använda förra årets kläder, då jag vägde 35 kg mer än vad jag gör idag! Hmm....jag är inte riktigt hundra!!

Nåt som jag är helt hundra på är att jag kan laga mat och det ska jag fixa just nu i detta ögonblick!

Vi hörs snart igen och hoppas att jag är hundra då :)



Nu är det snart dax!!

Nu börjar jag känna av lite resfeber! Jag är som vanligt orolig över att jag ska missa att packa ner någonting. Men jag har ju inte ens en väska att lägga allt i än. Den ska jag åka till min kära bror idag och låna. Dem har en enorm resväska och jag är ganska känd för att packa mycket :) så den ska nog mitt liv passa i!

Idag ska jag åka och hämta sambon i Hargshamn för att sen åka till Uppsala och besikta bilen, hämta passen, ta den andra (av tre) sprutan mot hepatit.. Sen blir det Alunda och hämta väskan. Det låter som att min eftermiddag och kväll är fullbokad.

Nu är min syster på hemmaplan igen! Hon mår nog ganska bra vad jag kan se. Lite öm och så, men vem blir inte det av att få magmusklerna snittade?
Så nu har hon tre fina hål i magen! Ingenting jämfört med mina nio :)
På tal om hål, jag får ju inte sola mina ärr i Thailand. Så jag får väl snällt skaffa mig lite kirurgtejp och maskera dem! Kommer ju bli fin-fint med fem bleka rutor på magen!! Jaja! Jag är ju i alla fall i solen och värmen men bästa svärisarna, svågrarna och min lilla familj! Huvudsaken det!!

Nu ska jag plocka lite i mitt hem som har en förmåga att stöka till sig själv!! Eller nä.....den får nog lite hjälp av främst min son som bara släpper allt där han står! Vad har jag gjort för fel?!?! Kanske ska klämma in lite uppfostran i mitt fullspäckade schema :)



Men!! Vad är det för fel??

Jag är ju lite vimsig, det vet dem som känner mig! Men nu får det ta mig f*n vara nog!!
Idag när jag lämnade Hampus på dagis så skulle jag skriva i tider för den här veckan och ledigt dem näst kommande, å vad är det jag ser!?! Vi ska ju åka till Thailand på MÅNDAG!! Inte tisdag! Å inte är det nån som har sagt nåt heller!
Det är ju tur att jag har huvudet med mig! :)

Å inte nog med det så har ju min kära syster som ska vara hundvakt åkt in till sjukhuset! Nu tror hon att det är ett hotell också, för hon sover kvar där! Hrm!! Vad ska man med blindtarm till om den ändå bara är i vägen??
Skämt åsido! Det gick bra! Den var tydligen så inflammerad att läkarna tyckte att hon skulle ha ännu ondare! Men nu är den rackaren väck och hon lever! Tur det! Hur skulle man klara sig utan sin lillasyster!

Snart ska jag åka och prata med en chef om lite jobb! Wish me luck!
Sen ska jag nog börja packa, för vissa av oss åker ju till Thailand på MÅNDAG!!



Älgar, finns dem?

I onsdags så följde jag och sonen med R till Sveg, i lastbilen. Man kan väl säga att det var ett litet test om sonen klarar av att sitta stilla i 12 timmar :) Eftersom vi åker till Thailand nästa tisdag!
Det gick faktiskt ganska bra! Vi tog med oss en dvd så han kunde ha nåt att göra, det gick bra tills batteriet tog slut (det gick inte att ladda av någon konstig anledning) Sen var det lite busigt bakom sätena :) Det kanske är tur att vi flyger på kvällen så vi slipper göra oss osams med alla andra som sitter på samma plan :)
I alla fall så när vi var på väg hem i det fina vinterlandskapet så såg vi en älg!! Man kan ju tror att jag är en betongråtta eller en tysk nu, men det var faktiskt väldigt länge sen jag såg en. Jag tror dem har dött ut här hemma i skogen! Förr kunde man se en flera gånger i veckan!
Jag minns när jag var yngre och hade en moppe. Jag och lillasyster var på väg hem, hon på cykel och med handen på min axel (s.k tolkning). När vi kom körandes på vägen där det var ganska öppet, så stod det två stora älgar framför oss. Jag blev så rädd att jag tvärnitade och syrran flög av cykeln! Inte nog med det så stannade moppen och lampan slocknade så vi såg ingenting! Vi visste inte var älgarna tog vägen!
När vi (syrran med visst "ajande") reste på oss och fick igång maskineriet igen, så var dem borta! Dem är ju hur stora som helst när man ser dem på nära håll :)

Idag tänkte jag förvandla dagen till en utedag! Jag har suttit inne ganska mycket den här veckan, för hos grannen ligger det ett 2000-bitars pussel som jag roat mig med! Så nu måste jag ha luft!
Tänkte höra med sambon när han kliver upp om vi inte kan åka lite snöskoter! Man måste ju passa på när det finns snö! När vi kommer hem från Thailand kanske det inte finns så mycket kvar!

Nä!! Upp o hoppa!!




Bröllopet i bilder

Jag lovade ju att visa er lite bilder från bröllopet......å jag håller det löftet :)


Dessa är jag väldigt nöjd över! Kanske ska börja ta betalt för att göra nåt sånt här!!


Det otroligt vackra brudparet!! Numer herr och fru!


Dem kom gåendes efter vägen med varsin fackla! Kallt, men vackert!

Det klassiska tårtskärandet! Dem sa att dem smakade väldigt gott, men det vet inte jag någonting om :)



Då var det över!

Nu kan jag slappna av igen efter den stora helgen. Det blev ett väldigt lyckat bröllop med tårar, nervositet och "mamma-jag-är-kissnödig" mitt i löftes-talet :)
Ni kan inte ana vad vackra paret var!! Helt otroligt! Sen fick min svågers syster äran att sjunga i kyrkan, då fanns det nog inte många ögon som var torra! Väldigt vacker sång bjöd hon på!
Sen tror jag att mitt uppdrag som toastmadame blev godkänt! Det var ganska kul att ringa i min kobjällra :) för att få uppmärksamhet....

Jag tänkte att jag skulle bjuda på några bilder från festen, men jag sitter vid "fel" dator så dem kommer sen.
Nu ska jag försöka få lite ordning här hemma, hemmet som har blivit glömt dem senaste veckorna!
I hallen står det en hylla som ska ställas på plats, men först ska jag tömma den gamla och skicka ut den och göra plats för den nya!

Vi hörs senare!



Nu ökar vi!

Idag kommer antalet med mitt efternamn att öka ett snäpp! Jag kan inte låta bli att vara lite stolt, eftersom det bara är vår släkt som har äran att bära det. Visst är det så Monica? :)
Jag är väldigt förväntansfull och en aning nervös inför dagens bravader. Jag tror jag har fått allt klart (förutom mig själv då). Syster Kim har hjälpt mig med lite upptåg, så jag kunde få klart all musik som behövs. Tack för det :)
Vi var till festlokalen igår för att fixa ordning musikanläggningen och kolla om det behövdes någon hjälp. Gissa om jag blev förvånad att mina sånghäften passade in i dukningen!?! På servetterna var det precis samma tryck som på häftena! Blev ju hur bra som helst ju!
Brudparets värdar är hur gulliga som helst! Jag har fått väldigt bra stöd från värdinnan och det är jag glad för! Det kan nog vara så att jag har förstorat min uppgift en aning. Men det kommer bli toppen det här!

Nu ska jag äta en god frukost och sen ska det packas och göra sig iordning. Så jag har hela dagen uppbokad!

Ha en riktigt mysig Alla hjärtans dag mina vänner!



Imorgon kan jag fira.....

......för jag är klar undersköterska då :) Gissa om det  känns bra!?! Äntligen!
Det skulle ju vara kul att skåla för det, men jag har faktiskt inte tid! När jag kommer hem ska det lastas musikanläggning och sen far vi iväg med den till festlokalen. Sen blir det väl massa pyssel där inför det stundande bröllopet. Tur är väl att bror min skulle bjuda på mat imorgon, så det behöver jag inte tänka på!

Nu ska jag springa genom duschen och gå isäng, så jag orkar med den sista dagen......den allra sista....som undersköterske-student!!



Jag är ju inte riktigt klok!!

Jag måste ju bara berätta (bjuda lite på mig själv)
En av mina handledare har funderat var vi ska åka någonstans i Thailand, jag har alltid svarat "hmm.....Kou Samui och.......???" Jag kommer inte på det!! Sen tog jag så klart reda på det och skulle tala om det nästa gång hon frågade. Tror ni inte att det blev samma svar! Men för er kan jag tala om att det är Hua Hin jag ska till :)
Sen var det någon som frågade i helgen, när vi skulle åka och jag svarade "5 veckor kanske".... Sen kom jag hem och fick veta att det bara är 3 veckor kvar! Jag har inte riktig "alla hemma" just nu tror jag.... Kan det vara mycket annat i huvudet?
Kanske dags att börja packa!?! Nej, jag har ingen resfeber!!



Vaddå ledig?

Idag är den enda dagen som jag varit ledig sedan förra helgen..... Hur tror ni jag spenderat den?
Jo, med tvätt, tvättvikning och knep och knåp vid datorn! Jag har ju dn stora äran att göra sånghäftena till min brors bröllop på lördag, så jag ville bli klar med det idag. Det har gått väldigt bra och jag är nöjd med "lay-outen", ända tills jag skulle skriva ut det! Första problemet började ju när jag skulle skriva ut innehållet och göra det som en bok..... alltså var jag tvungen att tänka till lite extra för att få allt på rätt sida :/ Det slutade med att jag klippte och klistrade för att se hur det skulle vara :) Lissan i ett nötskal!!
Det andra problemet var det fina silver-pappret jag köpt och som skulle vara omslaget (hela arrangemanget ska gå i vitt och silver). Färgen fastnade inte!! Den vägrade torka! Alla jag känner har ju bläck-skrivare..... *suck* Så jag lejde syrran så hon kunde åka till ett ställe som ev. har en laser-skrivare, eftersom jag inte har tid med några sånna utflykter.
Resten av veckan kommer jag tillbringa dagarna på barnsjukhuset och kvällarna med att fixa musiken och underhållningen till bröllopet.
Mitt hjärta sa lite fint idag att han trodde att jag tagit mig vatten över huvudet och att jag måste lära mig att delegera! Men jag är ju en sån som vill ha total kontroll och då gör jag hellre sakerna själv.... Jag tror inte att jag är något chefs-ämne :)

Nu ska jag gå isäng och vänta på att min älskling ska komma hem från jobbet....fast jag sover nog då redan gott i vanlig ordning!

Jag kanske hinner (orkar) slänga in nåt inlägg i veckan, annars hörs vi väl på söndag! Ha det!!



Still going strong!!

Jag finns fortfarande här i ett zombie-liknande tillstånd :)
När jag jobbar dag så är det inte mycket för världen att visa upp när jag kommer hem. Jag äter mat, gullar med familjen och går i säng..... Jag är ju en aning trött nu för tiden!
Men idag har jag en kväll, så då måste jag ju passa på att blogga lite!!

Nu är det bara en vecka kvar av praktiken, en vecka tills jag kan ta bort tejpen på min namnskylt och visa ordet "undersköterska".
Det känns lite vemodigt för jag trivs så himla bra!! Igår fick jag beröm av två föräldrar och en farmor till en liten pojke! Jag var deras favorit, gissa om växer!?! Det kändes hur bra som helst! Även personalen får jag beröm av. Dem ser mig som en undersköterska innan jag ens är klar :) Och dem vet inte hur dem ska klara sig utan mig sen..... Extra arbetskraft skulle jag kalla det! Men jag är en sån som hellre gör någonting än att bara sitta och titta. Jag tar för mig kan man väl säga!

Nu ska jag fixa med tvätten som av någon anledning blir tvättad men inte vikt :) Det är ett berg av ren tvätt i tvättstugan!

Om jag inte bloggar så vet ni vad jag gör....antingen så är jag på praktik, sover, fixar musiken till brorsans bröllop, fixar sånghäften (tog på mig hela det ansvaret i veckan, trots att tid inte finns) eller så tvättar jag!
Det är bara en vecka kvar innan allt är över!! Sen blir det som vanligt igen!

Ha det så bra så länge!!



Möhippan!!!

Japp....då var det dags att avslöja vad som hände igår :)
Vi kidnappade en icke förvånad mö på morgonen (hon anade att det skulle ske just igår), hon fick en lista med grejer hon skulle packa ner (bl.a svartpeppar, en pulka mm) sedan fick hon ta på sig varma kläder och över dem en vikinga-klänning och till det en viking-hjälm med tillhörande hår. Sedan styrde vi kosan till Vendel och islandshästarna. Det blev hur mysigt som helst! Det var några som aldrig hade ridit och jag minns inte ens sist, så det var ju på tiden :) Carro blev superglad!!
Efter en härlig tur med tölt och skogsridning grillade vi korv och smuttade på glögg.
Sen for vi till Uppsala och tvingade in Carro på Shell för att köpa tuggummi, lite skulle hon allt få skämmas över klädseln.
Vidare därifrån till Lasergame....hur kul som helst!! Mitt lag vann så klart! Oturligt nog så fick huvudpersonen migrän mitt i spelet, så hon avvek en stund.
Som tur var så hade vi bokat spa i 4 timmar efter spelet, så där kunde hon lägga sig en stund och hoppas att det skulle gå över. Vilket det senare gjorde.
Här blev det bubbelpool och så kollade vi om hon kände Micke tillräckligt. Det gjorde hon.....15 rätt av 20 var ju inte fy skam. Någonstans här så fick hon veta att alla hennes kläder hon packat blivit utbytta till tomtemor-kläder.... Och priset hon fick för alla rätt svar på frågorna var en tomtesäck med "penisringar" (en ring med en liten penis på som man kunde äta) dessa skulle hon då sälja för att få tillbaka sina egna kläder.
Vidare från spa´t till en supergod middag på en restaurang i stan. På resan dit lyckades Carro sälja hälften av ringarna! Jag ångrade då att jag inte köpt fler!!! Det blev alldeles för lätt!
Sedan hamnade vi på VIP-listan på Flustret, så där var det bara att kliva in och sätta sig vid vårt bord som var laddat med öl och cider! Det är bra med kontakter ;)
Här dansades det en hel del och all dricka gick inte ens åt!! Vi var nog rätt slitna hela högen efter en väldigt lyckad dag!

Nu är det bara bröllopet kvar!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!